Izpitno obdobje je tu! Kako se pripraviti in izpite uspešno opraviti? Tu je 5 praktičnih nasvetov za boljšo koncentracijo, spomin in energijo.

1. Spanja ni nikoli preveč

Skorajda … :) Nekatere raziskave namreč kažejo, da predolg spanec vodi v prezgodnjo smrt. A dejstvo je, da moraš spati vsaj 8 ur na dan, če želiš izboljšati svoje sposobnosti pomnjenja in koncentracije.

2. Glasba

Nekatere raziskave kažejo, da poslušanje glasbe izboljša pozornost in koncentracijo. Na YouTube-u je poplava nežne in posebej pripravljene glasbe za boljše učenje. Vpiši denimo Music for Study in dobil/a boš cel kup idej … Poskusi, morda ti glasba res pomaga, da se boš lažje in hitreje osredotočil/a na intelektualno delo, ki ga moraš opraviti.

3. Prostor za učenje

Da se lahko zares posvetiš učenju, za učenje izberi prostor, v katerem bo veliko svetlobe, predvsem pa, da bo miren in brez motečih zvokov.

4. Aktivna pavza

Ni treba, da več ur preživiš v telovadnici, v zelo zasedenih dneh je za bistro glavo dovolj že kratek sprehod v naravi. Svež zrak dela čudeže! Privošči si tudi veliko sadja in zelenjave, seveda pa ne pozabi popiti zadostne količine vode.

5. Poišči naravno pomoč

Namesto kofeina in drugih energijskih pijač, ki imajo kratkotrajen učinek, dolgoročno pa celo kontraproduktivnega, izberi naravno prehransko dopolnilo, kot je Arkoroyal® Dynergie.

VEČ O IZDELKU