Uspjeg u poslu uz Arkoroyal DynergieUspjeg u poslu uz Arkoroyal Dynergie

Pomanjkanje železa je zelo pogost pojav pri ženskah v rodni dobi. V večini primerov je posledica močnih menstrualnih krvavitev, ki vodijo do izgube večje količine krvi. Pojavi se tudi med nosečnostjo in dojenjem, saj so takrat potrebe po železu naravno povišane. Železo je namreč nujno potreben element za normalen razvoj in rast plodu oziroma otroka.

Nizka raven železa je zelo pogosta tudi pri izbiri brezmesne prehrane (veganstvo ali vegetarijanstvo), če v prehrano niso redno vključeni nadomestki železa.

Povečane potrebe po železu so prisotne tudi pri osebah, ki se intenzivno ukvarjajo s športom. Vse to lahko, skupaj z močnejšimi menstrualnimi krvavitvami in/ali prehrano z nižjo vsebnostjo železa, na dolgi rok vodi do njegovega pomanjkanja. Če na tej točki ne ukrepamo, pa lahko pride do hujše oblike slabokrvnosti – anemije.

Železo je izjemno pomemben mineral, saj je osnovna sestavina hemoglobina – rdečega barvila v krvi, ki se nahaja v eritrocitih (rdečih krvničkah) in prenaša kisik od pljuč do prav vseh ostalih delov našega telesa. Pomanjkanje železa tako vodi v pomanjkanje hemoglobina in posledično eritrocitov, kar zmanjša dovajanje kisika do tkiv v telesu oziroma do slabše oskrbe s kisikom.

Ko pride do pomanjkanja železa, se pogosto pojavi 5 simptomov:

1. Stalna utrujenost in pomanjkanje energije

Zmanjšana preskrba tkiv s kisikom povzroči padec energije, stalno šibkost in občutek utrujenosti ter nezmožnost opravljanja vsakodnevnih nalog.

2. Bleda koža in dlani

Hemoglobin, katerega sestavina je železo, daje naši krvi značilno rdečo barvo, kar se odraža v rožnati barvi kože in dlani. Pomanjkanje tega krvnega barvila vodi do izgube zdrave barve kože, zato so lica in dlani videti bleda.

3. Pogosti glavoboli in omotica

Kljub temu, da bo kisik, ob njegovi omejeni količini, naše telo najprej zagotovilo možganom, bo kiska v njih bistveno manj, kot sicer. To lahko privede do otekanja arterij, to pa v pogoste glavobole.

4. Neenakomeren srčni utrip ali palpitacije (tahikardija)

Zaradi pomanjkanja kisika v krvi srce deluje močneje, ker skuša pomanjkanje kisika hitro nadomestiti. To lahko privede do neenakomernega srčnega utripa, v hujših primerih pa tudi do srčnega popuščanja, zlasti pri srčnih bolnikih.

5. Zasoplost tudi pri najmanjšem naporu

Ne glede na to, kako dihate – bodisi globoko ali plitvo, hitro ali sproščeno, pomanjkanje kisika v krvi pogosto povzroči izgubo sape in težko sapo tudi z najmanjšim naporom, na primer hojo po stopnicah ali hojo navkreber.

Arkofluides® Detox BIO Pomaže umiriti i zaštititi sluznicu gornjeg dijela probavnog trakta te vraća osjećaj lagodnosti nakon jela.

ARKOVITAL® PURE ENERGY EXPERT

100% naraven vitaminsko-mineralni kompleks

Formula Arkoviral® Pure Energy Expert vsebuje 10 vitaminov in 5 mineralov za krepitev naravne obrambe in ohranjanje vitalnosti. Posebej pripomore k ohranjanju kostne gostote (vitamin D, cink, mangan) in k ohranjanju dobrega vida (vitamin B2 in cink). Grozdni izvleček, ki je bogat vir polifenolov, pomaga pri zaščiti celic, lutein pa dopolnjuje formulo.

Vitamini in minerali v Arkovital® Pure Energy Expert izvirajo izključno iz sadja in rastlin. Pridobivajo se iz guave, amle, limone, svete bazilike, karija, acerola, grozdja, indijske vrtnice in lišajev.

Za odrasle.
2 kapsuli na dan, zaužijte z velikim kozarcem vode, najbolje zjutraj.

VEČ O IZDELKU
Arkofluides® Detox BIO Pomaže umiriti i zaštititi sluznicu gornjeg dijela probavnog trakta te vraća osjećaj lagodnosti nakon jela.

ARKOVITAL® PURE ENERGY

100% naraven vitaminsko-mineralni kompleks

Prehransko dopolnilo na osnovi acerole v prahu in koncentrata rastlinskih izvlečkov

100 % rastlinska formula vsebuje 9 vitaminov in 5 mineralov, ki pomagajo ohranjati kondicijo, vitalnost in naravno zaščito. Vitamini in minerali izvirajo iz prahu acerole in koncentrata vodnih rastlinskih izvlečkov, ki je sestavljen iz amle, guave, svete bazilike, limone in karija.

Za osebe od dopolnjenega 6. leta.
1 tableta dnevno z veliko količino vode, po možnosti zjutraj.

VEČ O IZDELKU