Imunitet djece

Uspeh v poslu je mozaik različnih dejavnosti, napora, srečnih naključij in majhnih vsakodnevnih navad. Včasih lahko prav te navade prinesejo razliko med povprečno in nadvse uspešno kariero. Poslovnežem, moškim ali ženskam, omogočajo, da dan izkoristijo kar se da produktivno.

Tako je na primer Steve Jobs vse svoje sestanke opravil med hojo izven pisarne, saj je menil, da možgani potrebujejo več kisika, da sprejmejo pravo odločitev. Čeprav ima vsak poslovnež svojo »čarobno formulo« za uspeh, pa imajo vsi uspešni poslovni ljudje nekaj skupnih navad.

#1 Vsakodnevni ritual

Da bi ohranili doslednost in večjo produktivnost v svojem vsakodnevnem delovnem dnevu, imajo uspešni ljudje pogosto iste jutranje in večerne rituale. Jutranji vključuje predvsem bujenje, higieno, meditacijo, vadbo in zajtrk. Medtem ko je večer sestavljen iz higiene, pregledovanja novic v medijih in priprave na prihajajoči dan. Ker imajo pogosto zelo stresna življenja, je ohranjanje vsakodnevnega rituala temelj, na katerem uspešni ljudje gradijo svojo poklicno pot. Rituala se držijo tudi pri spancu – zgodnje vstajanje zahteva, da se uro pred spanjem izognejo gledanja v zaslon(e). To omogoča trden in dober spanec, ki naj bi trajal vsaj sedem do osem ur.

#2 Načrtovanje danes za jutri

V okviru svojega večernega rituala si za naslednji dan sestavijo seznam opravil in pregledajo termine sestankov, ki jih čakajo. Tako so lahko dobro pripravljeni na delo ter imajo jasno izoblikovane prednostne naloge in cilje. Na ta način zagotovijo, da so pomembne naloge vedno opravljene pravočasno.

#3 Prebujanje s kozarcem vode

Ko se zbudijo, naredijo nekaj razteznih vaj, nato pa popijejo približno 0,5 litra mlačne vode, da prebudijo metabolizem, ga očistijo in nadomestijo tekočino, ki so jo izgubili čez noč.

#4 Meditacija

Različne spiritualne prakse so ključ do uspeha za poslovne ljudi, saj jim pomagajo, da se bolj jasno osredotočijo in se spopadejo s stresom. Če so hkrati še starši, lahko dnevi zelo hitro postanejo kaotični, če niso dobro načrtovani. Zato si vsako jutro po prebujanju uspešni poslovneži vzamejo nekaj minut, da umirijo misli s kratko meditacijo ali nekaj jogijskimi položaji. Pozitivno razmišljanje krepi um, zato je pomembno, da si vsak dan prizadevajo za to duševno stanje.

#5 Naravna prehranska dopolnila

Zajtrk pred jutranjo vadbo lahko obremeni prebavni sistem. Zato se priporoča le lahek sadni ali zelenjavni smoothie, peščica oreščkov ali voda z limono. V smoothie ali v mlačno vodo nekateri dodajajo tudi 1 ampulo naravnega prehranskega dopolnila, ki po zaslugi ginsenga* pomaga pri odpravljanju utrujenosti in prispeva k naravni obrambi telesa. Arkoroyal® Dynergie je namreč ekološko pridelan matični mleček z medom, propolisom, acerolo in ginsengom. Ginseng pa so že v preteklosti uporabljali za krepitev telesa in kot poživilo.

#6 Jutranji trening za bistrejši um

Znano je, da uspešni ljudje vstajajo zgodaj in da že zjutraj telovadijo. Za ljudi, ki niso jutranji tipi, se lahko zgodnji kardiovaskularni trening zdi izjemen napor. Toda raziskave so pokazale, da samo 30 minut teka, skakanja ali kakršne koli druge kardio vadbe vsako jutro omogoča, da začnete dan polni endorfinov, z več energije in z bistrejšim umom. Po izsledkih nekaterih raziskav pa telesna vadba v jutranjih urah pomaga tudi zmanjšati stres tekom celotnega dneva.

#7 Beljakovinski zajtrk

Po treningu in tuširanju si uspešni ljudje privoščijo zdrav zajtrk, ki je bogat z beljakovinami (na primer jajca, grški jogurt, beljakovinski napitki). Ta jih nasiti in jim da obilo energije, ki jo potrebujejo za opravila, ki jih čakajo. Poleg tega zajtrk, ki je bogat z beljakovinami, poskrbi za to, da so dlje časa siti in posledično manj nagnjeni k prenajedanju čez dan.

#8 Doslednost

Rutine je enostavno izvajati, ko je življenje preprosto in predvidljivo. Ko pa pride do spremembe, denimo poslovno potovanje, stresno srečanje, težave v zasebnem življenju, se je najlažje znebiti nekaterih navad. A to najpogosteje prinese še več stresa, dekoncentracije in posledično manj produktivnosti. Zato brez izgovora in ne glede na okoliščine uspešni poslovneži ostajajo zvesti svojemu vsakodnevnemu ritualu. Zavedajo se, da so za uspeh pri vsakodnevnih delovnih nalogah pomembni rituali, predvsem telesna aktivnost, načrtovanje in duševna umirjenost. Začetek je vedno težak, sredina precej nejasna, končni rezultat pa prinaša veliko osebno zadovoljstvo.

Vse informacije in opisi na straneh www.arkopharma.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.

*Viri:

  1. Baeg I.H., So S.H. The world ginseng market and the ginseng (korea) J. Ginseng Res. 2013;37:1–7.
  2. State of Panax ginseng Research: A Global Analysis. Institute of Medicinal Plant Development, Chinese Academy of Medical Sciences (CAMS), Peking Union Medical College (PUMC), Beijing 100193, China. 2017.

Arkoroyal® Dynergie

Z ekološko pridelanim matičnim mlečkom, ginsengom, acerolo in propolisom

Ginseng prispeva k naravni obrambi in pravilnem delovanju imunskega sistema, prav tako pa pomaga pri odpravljanju utrujenosti. Arkopharmin matični mleček vsebuje 1,4 % standarizirane 10-hidroksi-2-decenske kisline (10-HDA).*

VEČ O IZDELKU