Uspjeg u poslu uz Arkoroyal Dynergie

”Vsaka bolezen se začne v črevesju,” je pred okoli 400 leti pred našim štetjem dejal oče sodobne medicine Hipokrat. Več kot 2000 let kasneje ocenjujemo, da je vsaka peta oseba v razvitem svetu nagnjena k boleznim prebavnega trakta. Najpogostejše med njimi so kronična zaprtost, zgaga oziroma refluks želodčne kisline in sindrom razdražljivega črevesja (IBS = irritable bowel syndrome). Vse bolj pogoste so tudi resnejše bolezni, na primer Chronova bolezen in ulcerozni kolitis. V porastu so tudi lupus, celiakija in diabetes tipa 1.

Pogosto pojavljanje katerega izmed naslednjih simptomov je verjetno pokazatelj navedenih prebavnih težav:

  • Driska
  • Zaprtje
  • Refluks želodčne kisline (zgaga)
  • Gastroezofagalna refluksna bolezen (GERB)
  • Plini in napihnjenost
  • Krči
  • Hemoroidi

Sindrom prepuščajočega črevesja – epidemija moderne dobe

V zdravih okoliščinah, pri popolnoma zdravem posamezniku, naše telo v črevesju ohranja odlično selektivno prepustno oviro pred presnovnimi odpadki in mikrobnimi toksini. No, to velja dokler zaužijemo dovolj hranil potrebnih za dobro zdravje črevesne flore.Vendar pa moderen način življenja, v katerega spadata tudi industrijsko predelana hrana, vsakdanji stres in zdravila sodobne medicine, prispevajo k neravnovesju v našem prebavnem sistemu in uničenju prej omenjene zaščitne črevesne pregrade.

Antibiotiki in nesteroidna protivnetna zdravila, čeprav so zelo koristni za določene zdravstvene težave, pogosto povzročajo težave v prebavnem traktu –predvsem v črevesju. Antibiotiki namreč poleg škodljivih bakterij uničujejo tudi koristne bakterije in spodbujajo razrast gliv. Poleg tega v današnjem času uživamo šokantno visoke količine sladkorja in bele moke, ki glivam predstavljajo odličen vir hranil.

Vse te spremembe ogrožajo črevesno pregrado in posledično omogočajo prehod in absorpcijo toksinov in kemikalij v kri, s krvjo pa v organe. Nenazadnje tudi hranila, ki niso v celoti prebavljena, lahko prehajajo skozi tanko črevo in s tem povzročijo občutljivost na določeno vrsto hrane in alergije. Kot imunski odziv bo telo nekatere od teh hranil začelo označevati kot tuje alergene (npr. gluten, mleko, jajca, oreščki…). Tako se prične vnetni imunski odziv, ki še dodatno poškoduje črevesno sluznico.

Zakaj jetra potrebujejo razstrupljanje?

Jetra so neverjeten organ, so prava kemična tovarna, ki z več tisoč različnimi encimi opravljajo več kot 500 različnih funkcij. Jetra imajo ključno vlogo kot filtracijski sistem krvi in lahko brez težav normalno prenesejo dnevno količino toksinov, ki jih vnesemo v naše telo in tako poskrbijo za razstrupljanje našega telesa. Seveda pod pogojem, da zadeve v črevesju delujejo normalno. Ko pa pride do absorpcije dodatnih toksinov skozi črevesno pregrado, so jetra bolj na udaru, pride do nasičenosti jeter s toksini in do večje obremenjenosti limfnega sistema. Pojavijo se krči, napihnjenost, zaprtje ali driska in vetrovi. Postanemo utrujeni, izčrpani, tesnobni in depresivni. Včasih se pojavijo tudi popolnoma nepovezani simptomi, kot so zmanjšana imunost, večja dovzetnost za okužbe, kožni izpuščaji, težave s sladkorjem, povišan krvni tlak ter prekomerno pridobivanje telesne teže.

Skozi prebavni proces jetra s pomožnimi organi kot so žolčnik in trebušna slinavka, delujejo v tandemu z želodcem in črevesjem, da olajšajo prebavo. Prav zato je podpora jeter v smislu rednega razstrupljanja izredno pomembna za prebavo, pa tudi za splošno stanje telesa.

ARKOFLUIDES® – Zeliščni izvlečki za dobro prebavo

Prebavne težave, ne glede na to, ali se nahajajo v zgornjem delu prebavnega trakta (požiralnik, želodec) ali v črevesju, se odlično ublažijo s fitoterapijo. Zelišča, blagodejna za prebavo, delujejo na več načinov: od celjenja želodčne sluznice do spodbujanja izločanja prebavnih sokov v želodcu (ki so polni s prebavnimi encimi), pa tudi do boljše regeneracije prebavnih organov, kot so jetra, žolčnik in trebušna slinavka.

Iz Laboratorija Arkopharma so v lekarne prispele novi koncentrirane zeliščni izvlečki v ampulah, ki pomagajo pri težavah s prebavili in prebavo ter razstrupljajo jetra in telo. Zahvaljujoč inovativni in patentirani metodi ekstrakcije aktivnih sestavih direktno iz rastline, metodi Ultraextract®, smo dosegli kar 73 % močnejše koncentracije zeliščnih izvlečkov. Zelišča iz ekološke pridelave v tekočih formulah brez konzervansov, alkohola, umetnih arom in sladil – le najčistejše iz narave v eni ampuli.

Arkofluides® Detox BIO Pomaže umiriti i zaštititi sluznicu gornjeg dijela probavnog trakta te vraća osjećaj lagodnosti nakon jela.

Arkofluides® Detox BIO

Tekoče prehransko dopolnilo z regratom, črnim bezgom, črno redkvijo in limono.

Pomaga pri razstrupljanju jeter in organizma ter prispeva k izboljšanju prebave. Idealen je po praznikih in ob spremembi letnih časov.

Regrat je diuretik, ki doprinese k regeneraciji in čiščenju jeter. Črni bezeg se v fitoterapiji uporablja kot pomoč pri eliminaciji toksinov iz organizma, izboljšanju prebave in hkrati zagotavlja antioksidativni in diuretski učinek. Črna redkev deluje blagodejno na črevesni epitelij, limona pa je bogata z vitaminom C in deluje kot antioksidant.

Za odrasle osebe in mlade od 12. leta dalje.
Od 1 do 4 ampule dnevno, odvisno od potreb.

VEČ O IZDELKU
Arkofluides® Digestion BIO Tekući dodatak prehrani s ružmarinom, anđelikom, artičokom i crnom rotkvom

Arkofluides® Confort Digestif BIO

Tekoče prehransko dopolnilo v ampulah z rožmarinom, angeliko, artičoko in črno redkvijo.

Rastlinski izvleček, ki pripomore k normalni funkciji prebavnega trakta, s poudarkom na želodčni prebavi.

Artičoka prispeva k razgradnji maščob, pomaga pri težavah z zgago, občutku napihnjenosti v želodcu, stimulira funkcijo jeter in njihovo regeneracijo. Rožmarin spodbuja želodčno prebavo, zmanjša napihnjenost, lajša vetrove in krče ter pomaga pri občutku “težkega” želodca. Angelika pomaga pri napihnjenosti in lajša prebavo. Črna redkev “razstruplja” jetra in deluje blagodejno na črevesni epitelij.

Za odrasle in mlade od 15. leta naprej. 1 ampula na dan po potrebi.

VEČ O IZDELKU
Arkofluides® Transit Intestinal BIO Tekući dodatak prehrani s tamarindom, crnim sljezom, šljivom i akacijom

Arkofluides® Transit Intestinal

Tekoče prehransko dopolnilo v ampulah s tamarindom, gozdnim slezenovcem, senegalško akacijo in slivo.

Rastlinski izvleček, ki pripomore pri oteženi črevesni prebavi, obnavlja črevesno sluznico in poskrbi za občutek črevesnega udobja. Ne povzroča zasvojenosti.

Tamarind spodbuja motiliteto črevesja, ne da bi izzval krče in hkrati ščiti črevesno sluznico. Gozdni slezenovec lajša prehod hrane skozi črevo, regenerira in znižuje vnetje črevesne sluznice ter deluje pomirjujoče pri hemoroidih. Celuloza senegalške akacije je prebiotik, ki izboljša prebavo. Sliva pomaga pri zaprtosti.

Otroci od 3. do 12. leta: 1 ampula na dan.

Odrasli in mladi od 13. leta: 2 ampuli na dan.

VEČ O IZDELKU

*Vse informacije in opisi na straneh www.arkopharma.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.