Uspjeg u poslu uz Arkoroyal Dynergie

Hitro širjenje doslej neznanega koronavirusa COVID-19 je povzročilo paniko po vsem svetu, tudi v Sloveniji. Zaščitne maske, čeprav so najbolj iskane, niso dovolj učinkovita zaščita pred prenašanjem virusa. Koronavirus se namreč prenaša kapljično, kar pomeni, da lahko preide v organizem tudi prek sluznice očesa, poleg tega pa se maske premočijo in po določenem času zaščite ne nudijo več. Maske zato najbolj potrebujejo že okužene osebe, da preprečijo kontaminacijo zdravih.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je pripravila priporočila, ki jih je treba upoštevati, da bi zmanjšali verjetnost prenosa sezonskih virusov (vključno s koronavirusi) in razvoj bolezni. Najpomembnejša so:

#1 Redno si umivamo roke z milom in vodo.

Roke najprej dobro splaknemo pod toplo tekočo vodo. Z milom si nato drgnemo roke 1 minuto, po vseh predelih (dlani, hrbtišča, med prsti, palca, pod nohti). Sledi izpiranje s toplo vodo. Pomembno je, da pipo zapremo s papirnato brisačko in pazimo, da se je z umitimi rokami ne dotikamo več.

V primeru, da voda in milo nista dostopna, uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %.

#2 Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi.

Koronavirus se med ljudmi prenaša kapljično. To pomeni, da je za prenos potreben tesnejši stik z bolnikom, na razdalji manj kot 1,5 m. Paziti moramo, da se še posebej skrbno izogibamo tesnejšim stikom s tistimi, ki že kažejo znake nalezljive bolezni.

#3 Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

Pogosto se ne zavedamo, da se z rokami dotikamo številnih površin, kjer se lahko nahajajo različni virusi. Če se z »umazanimi« rokami pogosto dotikamo obraza, lahko virusi preko ust, nosu in oči hitro preidejo v telo.

#4 Močan imunski sistem je najboljša obramba pred virusi.

Kljub upoštevanju preventivnih ukrepov je stik z virusi pogosto neizogiben, še posebej, če zboli ožji družinski član ali otrok.

Izkušnje kažejo, da imajo težji potek bolezni osebe s šibkim imunskim sistemom in starejše osebe s kroničnimi obolenji (astma, sladkorna bolezen, srčno-žilne bolezni). Virusom se je tako najlažje izogniti ali jih bistveno lažje premagati z močnim imunskim sistemom.

Je vaš imunski sistem pripravljen?

V času, ko med nami krožijo virusi, lahko največ naredite z ustrezno higieno in skrbjo za imunski sistem, ki ščiti telo pred mikroorganizmi. 

Ni bolj učinkovitega ukrepa za dobro počutje, kot je zdrav življenjski slog. Ta vključuje uravnoteženo prehrano, bogato s sezonsko zelenjavo in sadjem, in redno telesno vadbo. Imunski sistem za normalno delovanje potrebuje tudi dovolj spanca. Alkohol, kajenje in stres pa ga lahko hitro oslabijo.

Za dvig odpornosti in krepitev imunskega sistema se največkrat uporabljajo različni vitamini in minerali, izdelki iz propolisa in matičnega mlečka ter drugi čebelji pridelki.

Propolis se tradicionalno uporablja pri prehladnih obolenjih, okužbah v ustih, grlu in dihalnih poteh, matični mleček pa za krepitev imunskega sistema, še posebej v kombinaciji z vitaminom C. Ta ima namreč pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

ARKOROYAL® GELÉE ROYALE BIO 1500 MG

Ekološko pridelan matični mleček 1500 mg, v ampulah

Na izdelek

ARKOVITAL® ACEROLA 1000

100% naraven vitamin C iz jagod acerole, žvečljive tablete

Na izdelek

* Vse informacije in opisi na straneh www.arkopharma.si in elektronskih novicah, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov.