Uspjeg u poslu uz Arkoroyal Dynergie

Lutein je antioksidant, ki spada med karotenoide. V naravi najdemo kar 600 karotenoidov, lutein pa je po sestavi zelo podoben beta karotenu in vitaminu A, ki ima vlogo pri ohranjanju vida.  Številne raziskave so dokazale, da lutein deluje kot antioksidant, s čimer očesno mrežnico zaščiti pred morebitnimi svetlobnimi poškodbami, saj filtrira visoko-energijske valovne dolžine vidne svetlobe.

V mrežnici, natančneje v rumeni pegi (macula lutea), ki je z najvišjo koncentracijo fotoreceptorjev, odgovorna za osrednji vid ter ostrino vida, najdemo visoko koncentracijo makularnega pigmenta – sestavljenega iz luteina in zeaksantina. Domneva se, da na tem delu, lutein in zeaksantin, delujeta kot antioksidanta za zaščito fotoreceptorskih celic pred potencialno škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, ki v teh celicah nastajajo zaradi visoke ravni kisika in izpostavljenosti svetlobi.

Lutein je odgovoren tudi za filtriranje visokoenergijskih valovnih dolžin modre svetlobe, ki jo oddajajo naše pametne naprave – telefoni, televizije in monitorji. Ker deluje kot nekakšen filter za modro svetlobo, lahko zraven tega, da zniža nivo modre svetlobe, ki doseže rumeno pego (za okoli 40%), znatno zniža oksidativen stres na mrežnici. Le pomislite, koliko ur na dan dejansko preživimo za zasloni prej omenjenih naprav.

Tako kot ostalih karotenoidov, telo ni sposobno samo proizvesti luteina. V visokih koncentracijah ga najdemo v zeleni listnati zelenjavi, kot sta ohrovt in špinača, blitva, vodna kreša, regrat in grah. Sicer je prisoten tudi v jajčnem rumenjaku, vendar le tiste perjadi, ki je v prehrano imela vključen lutein.

Strokovnjaki v laboratoriju Arkopharma so lutein dodali v kapsule Arkovital® Pure Energy Expert.

Arkofluides® Detox BIO Pomaže umiriti i zaštititi sluznicu gornjeg dijela probavnog trakta te vraća osjećaj lagodnosti nakon jela.

ARKOVITAL® PURE ENERGY EXPERT

100% naraven vitaminsko-mineralni kompleks

Formula Arkoviral® Pure Energy Expert vsebuje 10 vitaminov in 5 mineralov za krepitev naravne obrambe in ohranjanje vitalnosti. Posebej pripomore k ohranjanju kostne gostote (vitamin D, cink, mangan) in k ohranjanju dobrega vida (vitamin B2 in cink). Grozdni izvleček, ki je bogat vir polifenolov, pomaga pri zaščiti celic, lutein pa dopolnjuje formulo.

Vitamini in minerali v Arkovital® Pure Energy Expert izvirajo izključno iz sadja in rastlin. Pridobivajo se iz guave, amle, limone, svete bazilike, karija, acerola, grozdja, indijske vrtnice in lišajev.

Za odrasle.
2 kapsuli na dan, zaužijte z velikim kozarcem vode, najbolje zjutraj.

VEČ O IZDELKU