Arkototum® Intégral: naša izbira

V skladu s svojo vizijo je laboratorij Arkopharma razvil dva komplementarna naravna pristopa, ki povezujete filozofijo živih organizmov (na podlagi temeljnih pojmov celovitosti, dinamike in interakcij) z uporabo zdravilnih rastlin: ARKOTOTUM® Intégral in ARKOTOTUM® Extrait.

Ti dve rešitvi se uporabljata v izdelkih Arkopharma, saj sta učinkovitejši, bolje prilagojeni potrebam telesa, ki jih zato bolje prenaša. ARKOTOTUM® Intégral in ARKOTOTUM® Extrait ustvarjata odlične pogoje za izkoriščanje celotnega potenciala in učinkovitosti fitoterapije.

Kaj je totum oziroma celota rastline?

Rastline sestavlja več sto različnih sestavin, ki imajo različne vloge. Trenutna znanstvena spoznanja potrjujejo in dokazujejo, da so sestavine rastline bolj učinkovite, če jih uporabljamo skupaj in ne ločeno. Ta poseben mehanizem delovanja – hkratna uporaba različnih sestavin – je znan kot aktivna sinergija.

Za Arkopharmo “totum predstavlja kompleksno, koherentno mešanico večine ali vseh sestavin rastline, ki delujejo skupaj v sinergiji, da bi ustvarile drugačen ali dodaten učinek od tistega, ki bi ga imele, če bi jih uporabili ločeno.”

Kako se pridobi ARKOTOTUM® Intégral?

Vse naše rastline so izbrane glede na lastnosti in bogastvo aktivnih sestavin, ki jih vsebujejo.

Ko izberemo prave rastline, jih nabiramo popolnoma zrele, v skladu z njihovim življenjskim ciklom. Takoj po obiranju (najkasneje eno uro) začnemo s postopkom sušenja, da ohranimo vse njihove aktivne sestavine.

Ko je sušenje končano, se rastline zdrobi s kriogenim mletjem (mletje pri nizki temperaturi), ki ohranja vse sestavine rastline, granulometrija pridobljenega praška pa omogoča, da se sestavine sproščajo na enak način kot v rastlinskih ekstraktih.

ARKOPHARMINA AVANTURA
TESEN ODNOS Z NAŠIMI PROIZVAJALCI