Inovativne formule

Kako se lahko uporabljajo naravne sestavine tako, da se lahko nekatere tablete raztopijo hitreje kot druge? Kako lahko rastlinska tekočina dobi prijeten okus? Kako združiti na videz nezdružljive in občutljive naravne sestavine v učinkovito celoto? Najti odgovore na tovrstna vprašanja je poslanstvo našega oddelka za formulacije.

Spremljanje znanstvenega napredka: vir navdiha

Strokovno znanje Laboratorija Arkopharma temelji na sposobnosti ustvarjanja inovacij. Oddelek za formulacije določa, katere aktivne sestavine, ki so bile nedavno uvedene na svetovni trg, so potencialno koristne in za katere izmed njih obstajajo verodostojne znanstvene raziskave, raziskujejo pa tudi koristne pomožne snovi – to so denimo tiste, ki izboljšujejo stisljivost.

»Nove ideje se pogosto pojavljajo kot rezultat našega skrbnega spremljanja znanstvenega napredka, tako glede učinkovin kot pomožnih snovi.« Richard Coll, strokovnjak za formulacijo

To poznavanje razmerja med aktivnimi sestavinami in pomožnimi snovmi omogoča oddelku za formulacije, da izpolni svoje poslanstvo: spodbuja uporabo in uživanje originalnih dodatkov k prehrani, v katerih se ohranijo aktivne lastnosti in učinkovitost sestavin.

Oddelek za formulacije se ukvarja tudi s formulami, za katere je vložena vloga za pridobitev dovoljenja za trženje, (tj. zelena luč za trženje formule kot „zdravilo“) in s formulami, ki se uporabljajo kot prehranska dopolnila.

Arkopharma zato lahko razvija nove koncepte, ki temeljijo na varnih in učinkovitih naravnih proizvodih, ki izpolnjujejo pričakovanja potrošnikov.

Naše formulacije v številkah

Alergeni

93,2% surovin, ki jih uporabljamo v naših dodatkih k prehrani, je brez alergenov.

Gluten

98,7 % surovin, ki jih uporabljamo v naših dodatkih k prehrani, je brez glutena.

Laktoza

98,5 % surovin, ki jih uporabljamo v naših dodatkih k prehrani, je brez laktoze.

Sladila

100 % naših formulacij je brez aspartama.

Veganske sestavine

60 % naših dodatkov k prehrani je veganskih.

Želatina svinjskega porekla

99 % naših formulacija za dodatke k prehrani je brez želatine, svinjskega porekla.

OHRANJENIH 100 % AKTIVNIH SESTAVIN
PROIZVODNJA V FRANCIJI