Ohranjenih 100 % aktivnih sestavin

Arkopharma že od vsega začetka uporablja najnovejše tehnike, da bi fitoterapiji zagotovila status neodvisne veje medicine. Že leta 1985 je tako uvajala inovativne proizvodne postopke za rastlinski prah in vzpostavila kriogeno mletje, ki omogoča, da se v končnem izdelku popolnoma ohranijo vse aktivne sestavine rastline.

Zakaj uporabljamo kriogeno mletje?

Zdravilne rastline vsebujejo na tisoče sestavin, od katerih so vse potencialno aktivne.

Da bi dobili rastlinski prah, v katerem je čim več aktivnih sestavin, moramo zagotoviti, da se sestavine med celotnim postopkom proizvodnje ohranijo in zaščitijo. Kriogeno mletje je proces visoke zmogljivosti, ki ohranja vse sestavine in sinergijo, ki deluje med njimi.

Zato za postopek ekstrakcije ne potrebujemo kemičnih topil, iz izbranih rastlin pa dobimo visoke odmerke aktivnih sestavin in na ta način zagotovimo najboljše rezultate.

KAJ JE AKTIVNA SINERGIJA?

Sestavine rastline so tiste, ki jo opredeljujejo in določajo njeno kakovost. A učinek rastline ni odvisen le od ene izmed njenih sestavin, ampak je rezultat interakcije med vsemi njenimi sestavinami: to imenujemo »sinergija«.

Kombinacija vseh sestavin je torej močnejša od vsake posamezne sestavine.

Kriogeno mletje: kako deluje?

Po strogem izboru rastlin in njihovem razvrščanju na podlagi številnih botaničnih, bakterioloških in fizikalno-kemijskih testov, ki zagotavljajo njihovo kakovost, se razrežejo na manjše koščke in dajejo v mlinček, potopljen v dušik pri zelo nizkih temperaturah (pod -60 °C). Dušik, ki je kemično inerten in naravno prisoten v zraku, ščiti komponente rastlin pred oksidacijo, ki sicer nastopi ob stiku z zrakom. Hladne temperature torej preprečujejo kakršno koli razgradnjo, ki jo povzroča mehanska toplotna energija, proizvedena med tradicionalnim mletjem.

Z znižanjem temperature dušik pomaga zamrzniti rastlino, ki se posledično lažje drobi, postopek mletja pa je zato učinkovitejši.

Na ta način se vse krhke snovi (vitamini, encimi, hlapne snovi in ​​druge termolabilne aktivne sestavine) ne poškodujejo, na koncu postopka pa dobimo popolnoma fin, homogen prašek: skupni ekstrakt ali celoto rastline (totum), znan tudi kot ARKOTOTUM® Intégral.

Katere so prednosti zelo nizkih temperatur?

Visoke temperature, ki so značilne za tradicionalno mletje, lahko povzročijo poškodbe ali celo uničijo najbolj občutljive molekule. Kriogeno mletje pa ohranja komponente rastlin v vseh fazah proizvodnje. Ključni element je dušik, ki ščiti rastline pred učinki stika z zrakom, ki bi sicer povzročili razgradnjo z oksidacijo.

Če povzamemo, kriogeno mletje ohranja celotno rastlino in zagotavlja, da se nobena njena sestavina ne izgubi. Zahvaljujoč izjemno dobremu prahu se sestavine rastline sproščajo hitreje, zato se lažje vsrkajo.

Prednosti kriogenega mletja

  • brez segrevanja,
  • brez oksidacije,
  • ohranjena kakovost sestavin,
  • enakomerna velikost dobljenih delcev,
  • varna, inertna atmosfera.
TESNI ODNOSI Z NAŠIMI PROIZVAJALCI
INOVATIVNE FORMULE