Kako pravilno odpreti ampulo Arkoroyal® ?

Na embalaži najdete slikovni opis. Upoštevajte spodnja priporočila:

  • Ampulo pred uporabo pretresite.
  • S prstom se dotaknite vsakega konca ampule, da ga oslabite.
  • Z uporabo papirnate brisačke najprej prelomite en konec stekla.
  • Obrnite ampulo in jo držite nad kozarcem.
  • Prelomite drugi del ampule in pustite, da tekočina izteče ven.
  • Dodajte vodo ali sadni sok (200 ml).

Ali lahko ampulo razredčim le v vodi?

Ne, lahko jo razredčite tudi v sadnem soku ali sirupu. Ker so izdelki popolnoma naravni, imajo lahko izrazit okus ali vonj, ki pa ju sadni sok dobro prekrije.

Ali lahko izdelke Arkoroyal® jemljem vse leto?

Da, priporočamo, da večkrat na leto ponovite vnos izdelkov.

Ali je treba ampule Arkoroyal® hraniti na hladnem?

Ne, ampule so med postopkom izdelave termično obdelane, kar jih varuje pred mikroorganizmi. Ta obdelava je nežna in se izvaja pri temperaturi, ki omogoča ohranitev vseh sestavin.

Jemljem zaviralec (antagonist) vitamina K, ali obstaja možnost interakcije z izdelki Arkoroyal®?

Izdelka Arkoroyal® Dynergie in Royal’Fruits vsebujeta rastline (ginseng in goji), ki lahko medsebojno delujejo z antikoagulanti VKA, zato je priporočljivo, da se pred začetkom jemanja posvetujete z zdravnikom.

Ali lahko posamezniki, ki so alergični na spomladanski cvetni prah dobijo alergijo na matični mleček in druge čebelje pridelke?

Obstajata dve vrsti alergij: alergija pri vdihavanju in alergija pri zaužitju. Njuni mehanizmi so različni, zato posamezniki, ki so alergični na cvetni prah spomladi (alergija pri vdihavanju), dobro prenašajo zaužitje matičnega mlečka. Če pa je oseba alergična na med, obstaja velika verjetnost, da bo tudi na matični mleček. V primeru dvoma priporočamo, da sprva zaužijete manjši odmerek izdelkov Arkoroyal®.

Kako zagotavljate kakovost sestavin, ki se uporabljajo v izdelkih Arkoroyal®?

Bolj kot izvor je pomembno okolje, v katerem se pridelujejo sestavine naših izdelkov, in skrb za nadzor nad proizvodnjo. Laboratorij Arkopharma zagotavlja vrhunsko kakovost prek ekskluzivnega partnerstva za svojo dobavno verigo matičnega mlečka.

Oznaka odgovornega čebelarstva, ki jo podeljuje neodvisni organ, potrjuje spoštovanje zahtev, ki so še zahtevnejše od evropskih standardov za matični mleček in ekološko kmetijstvo. Poleg tega zagotavlja odgovorno kmetijstvo na območju, kjer se prideluje matični mleček. Arkoroyal® je pionir na tem področju.

Ali lahko matični mleček uživajo otroci, mlajši od 3 let, in ženske, ki so noseče ali dojijo?

Ženske, ki so noseče ali dojijo, morajo biti pri uživanju matičnega mlečka še posebej previdne. Priporočamo, da se posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.

Mednarodna zdravstvena organizacija ne priporoča uporabe matičnega mlečka pri otrocih, mlajših od 3 let, saj še nimajo dovolj razvitega imunskega sistema.

Okus matičnega mlečka mi ni všeč – kaj mi lahko ponudite?

V Laboratoriju Arkopharma smo razvili tudi matični mleček s prijetnim okusom medu in pomaranče.

Matični mleček vsebuje estrogenu podobne molekule, ali se ga zato ne sme uživati v primerih hormonsko odvisnega raka?

Previdnost je potrebna pri osebah, ki so v preteklosti že zbolele za hormonsko odvisnim rakom. Matični mleček namreč vsebuje nenasičene maščobne kisline 10 HDA z antibakterijskim, antivirusnim in antiparazitnim delovanjem. Več študij je pokazalo, da 10 HDA delujejo na estrogenske receptorje v tumorskih celicah. Zato je bolje, da se z bolnikom z rakom oziroma osebam, ki so v preteklosti imele anamnezo hormonsko odvisnega raka, jemanje matičnega mlečka ne predpisuje (Vir:  Moniteur des pharmacies št. 3157, 24. december 2016.).

Ali lahko matični mleček povzroči povečanje telesne teže?

Matični mleček v majhnih količinah ne vpliva na telesno težo. V primerjavi z medom (80 %) vsebuje relativno malo sladkorja (približno 15%). Njegova kalorična vrednost je 140kCal/100g, kar pomeni, da ima matični mleček (1500 mg) v ampuli Arkoroyal® 2 kCal, kar je enako kot ena jagoda!

STANDARDIZIRANA KAKOVOST